El color del raïm

Verol és una paraula d’origen francès molt utilitzada entre viticultors i gent propera a les vinyes i al vi, ja que fa referència al canvi de color del raïm.

El verolat és un dels processos naturals del raïm: la transició entre el creixement del fruit i la seva maduració. Aquest procés té lloc a l’estiu i consisteix en un canvi de color dels raïms. Entre les varietats de raïm negre, els grans de raïm canvien de color cap a tons vermellosos o blavosos. I en el cas de les varietats de raïm blanc, aquest canvi de color va cap a tonalitats més aviat groguenques o rosades.

Aquest és un procés molt important dins la maduració del fruit, ja que ens està marcant indirectament la data aproximada de verema: quan el raïm comença a fer el verolat vol dir que en uns 45 dies aproximadament estarà en el seu punt òptim de maduració i per tant llest per veremar i començar a fer vi.

Ho sabíeu?

Tot això i més curiositats, les podreu descobrir amb nosaltres, als tallers de Viu la Vinya

Facebook Twitter Email

RSSSubscriure's per RSS.

Viu la vinya

Viu la vinya Sentir, descobrir i experimentar!
Participeu dels tallers i activitats responsables pensades per a escolars, empreses o centres ocupacionals. Descobrireu des de com es fa un cep o un empelt fins a veremar, la vida a pagès, les energies renovables o el canvi climàtic.
Més informació al 902 19 11 04