El fruit del cep

 El fruit del cep: EL RAÏM

Avui us volem parlar del fruit de la vinya (de nom científic Vitis vinifera): el raïm.

Hi ha dues tipologies de raïms: els negres i els verds (o blancs).

El raïm és un fruit de tardor i normalment es consumeix de setembre a desembre.

Algunes de les seves propietats més destacades són la remineralització així com ajuda a descongestionar i estimular l’intestí, el fetge i els teixits. A més a més, és un dels fruits més rics en vitamina A i B. També gràcies a la vitamina C que conté ajuda a l’assimilació digestiva. La pell del fruit conté tanins, ferments i cel·lulosa, tots ells molt útils pel funcionament intestinal. També podem consumir el raïm en forma de suc (el que coneixem com a most) o en forma de pansa, la qual s’obté de la dessecació dels fruits de certes varietats i normalment s’utilitzen en dolços i pastisseria.

A més a més de tot això, del raïm se n’obtenen diferents productes:

  • Begudes: most, caves i vins (dolços i tranquils…) suc de fruita, etc.
  • Aliments: raïm, panses, fulles (hi ha diverses cultures en las que mengen les fulles del cep, com la cuina àrab, grega, egípcia, turca, etc)
  • Derivats: destil·lats, vinagre, etc
  • Fusta: sarments (les branques del cep les quals es cremen per fer calçots) i troncs, dels quals se n’obté fusta.

Sabíeu que s’aprofitaven tantes coses de la vinya?

Si voleu descobrir tot el que es pot fer amb la vinya a Viu la Vinya, tan sols ens heu de contactar i conèixer els nostres tallers a Viu la Vinya.

Facebook Twitter Email

RSSSubscriure's per RSS.

Viu la vinya

Viu la vinya Sentir, descobrir i experimentar!
Participeu dels tallers i activitats responsables pensades per a escolars, empreses o centres ocupacionals. Descobrireu des de com es fa un cep o un empelt fins a veremar, la vida a pagès, les energies renovables o el canvi climàtic.
Més informació al 902 19 11 04